Είναι μια συνταγή που μας προέκυψε. Σκεφτόμασταν με τι να συνοδεύαμε τα τηγανητά μανιτάρια portobellο που έχουμε φτιάξει σε κρούστα κρασιού. "Με πουρέ;...-Λές;" Και το φτιάξαμε! Και έγινε από τις αγαπημένες μας. Ελπίζουμε να γίνει και δική σας. Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε...!
It's a recipe that came up out of the blue. We had the portobello fried mushrooms in wine crust but we wanted something on the side for it. So, we tried mashed potatoes as it is both smooth and tasty. It was more than we hoped...!
ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα) / INGREDIENTS (serving 4)
Για τα μανιτάρια / For the mushrooms:
- 1/2 κιλό μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες / 500gr portobello mushrooms cut into slices
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 1 cup of flour
- 1 ποτήρι λευκό κρασί / 1 glass of white wine
- 1 αυγό / 1 egg
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο / a pinch nutmeg
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα / olive oil for frying the mushrooms
Για τον πουρέ / For the mashed potatoes:
- 4 μέτριες πατάτες / 4 medium sized potatoes
- 1 φλιτζάνι γάλα / 1 cup of milk
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος / a little chopped parsley
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο / 1 clove of crushed garlic
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη / 2 table spoons of butter or margarine
- λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) / a little nutmeg
- αλάτι, πιπέρι / salt and pepper
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Για τα μανιτάρια:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κουρκούτι για τα μανιτάρια. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε σε ένα μπωλ μαζί με το αλεύρι. Αραιώνουμε το μείγμα σιγά σιγά με το κρασί. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα αραιός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε.
Έχουμε ζεστάνει σε ένα τηγάνι το λάδι. Βάζουμε τα μανιτάρια μια μια φέτα, στο χυλό, τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και από τις δύο μεριές (1 γύρισμα). Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Για τον πουρέ:
Παράλληλα έχουμε καθαρίσει τις πατάτες μας και τις έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια (4-5 εκ. το καθένα). Τις βάζουμε σε νερό που βράζει με αλάτι. Μόλις βράσουν καλά (να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι), αφαιρούμε το νερό από την κατσαρόλα και με μια κουτάλα τρυπητή ή ένα πίμερ, λιώνουμε τις πατάτες. Ακόμα καλύτερα αν έχουμε το ειδικό εργαλείο του πουρέ. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι ένα εντελώς λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Όσο πιο πολύ γάλα βάλουμε τόσο πιο αραιός θα βγει σαν αποτέλεσμα ο πουρές. Είναι καθαρά θέμα γεύσης και γούστου.
Αφού το φέρουμε στη μορφή που θέλουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο μέσα στον πούρε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και πάλι και βάζουμε τον μαϊντανό. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και είναι έτοιμος!
Σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά μανιτάρια!
For the mushrooms:
We start by making the batter for the mushrooms. We beat the egg in a large bowl and add the flour. We dilute the mixture slowly with the wine. The result should be a thin porridge. We add salt and pepper.
We put the olive oil in a frying pan (we add oil until about 1-2cm height of the pan) in medium to high heat. We put the mushrooms one by one in slices into the batter, we drain them well and we place them in the pan. We fry them until light brown from both sides. We remove from the pan and we place them on a platter (on paper towel).
For the mashed potatoes:
We peel the potatoes and chop them into pieces (4-5 cm each). We put them in a saucepan with boiling water and salt. Once we boil them enough (we should be able to pierce them easily with a fork), we remove them from the water and we put them in a bowl. We mash the potatoes with a hand blender of even better with a large hard strainer ladle. We add the butter and stir so it melts. We continue to stir, adding slowly the milk. We add the garlic, and the nutmeg. We stir again and now we add the parsley. Ready!
Σερβίρισμα / Serving: Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε τα μανιτάρια στη μια άκρη και τον πούρε στην άλλη. Καλή σας όρεξη! / We put the mushrooms in a large plate along side the mushed potatoes. Enjoy!
Τip:
1. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε πρώτα βράζοντας τις πατάτες. Και ταυτόχρονα για όσο βράζουν οι 2. πατάτες να ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας.
Επίσης, και αυτό ισχύει για όλες τις συνταγές, είναι καλύτερα να έχουμε μαζέψει πρώτα όλα μας τα υλικά και μετά να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Θα είναι έτσι πιο ξεκούραστο.
3. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγες σταγόνες λεμόνι στα μανιτάρια μας αφού τα σερβίρουμε.
1.It would be best to start making this dish by boiling the potatoes, while we fry the mushrooms.
2. It' s better, before we start cooking any recipe, to gather our ingredients first. The cooking is easier this way.
3. When serving, we can add a few drops of fresh lemon juice on the mushrooms if we like.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου