Αυτή η φασολάδα είναι από εκείνες που απλά δεν τρως μόνο ένα πιάτο! Χυλώνει υπέροχα και γεμίζει το στόμα με υπέροχες γεύσεις! Είναι πρωτότυπη αφού φτιάχνεται με χωριάτικο λουκάνικο, κατά προτίμηση τύπου Μάνης και μαγειρεύεται σε χύτρα ταχύτητος. Ιδανική για τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Πάμε να τη δοκιμάσουμε!
This dish is one of those that one portion, simply is not enough! Ιt's mouth filling and original. We cook it with spicy sausage (italian type) in a pressure cooker. It's ideal for the cold winter days. Let's try it!
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) / INGREDIENTS (serves 8)
- 500γρ. μικρά άσπρα φασόλια / 500gr small white beans
- 170γρ. χωριάτικο λουκάνικο τύπου Μάνης σε ροδέλες (τα σοτάρουμε) / 170gr spicy sausage cut in slices and sautéed
- 2 καρότα σε ροδέλες / 2 carrots cut in slices
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο / 1 cup of tea celery, finley chopped
- 2 κύβους από ζωμό λαχανικών / 2 stock cubes of vegetables
- 70γρ πελτέ ντομάτας αραιωμένο / 70gr tomato paste diluted
- 1κ.σ. αλάτι / 1 tablespoon salt
- πιπέρι (ελεύθερα) / pepper (free)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι / 1 cup of tea olive oil
- 750γρ. νερό / 750gr water
Προετοιμασία: Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε σε αρκετό νερό, τα ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό.
Preparation: We put the beans in water overnight. We boil them, we take off the foam and we throw the water.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα φασόλια, αραιωμένο τον πελτέ της ντομάτας και 750γρ νερό, τα καρότα, το σέλινο, τo λουκάνικο, το αλάτι, τους ζωμούς και το πιπέρι.
Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το λάδι, για ακόμα 10 λεπτά. Έτοιμη. Καλή σας όρεξη!
In a pressure cooker we put the beans, the tomato paste, the water, the carrots, the celery, the sausage, the salt, the broths and the pepper. We cook for 20 minutes. We open the cooker, we add the olive oil and we continue to cook for another 10 minutes. Our bean soup is ready. Enjoy!
Tips:
1. Στο σερβίρισμα του πιάτου σας, μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού.
2. Μπορείτε αν θέλετε πιο "καυτά" αποτελέσματα να προσθέσετε στα υλικά σας και λίγο μπούκοβο.
3. Τη συνοδεύετε ιδανικά με ελιές, φρέσκο ψωμί και σίγλινο.
1. Serving the soup you can add a bit of lemon juice.
2. If you want your soup "hot" then we suggest you add to your ingredients chilli pepper.
3. You accompany idealy with olives, freshly baked bread and siglino (a greek traditional pork preserved in salted olive oil and herbes).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου