Μια νόστιμη ποικιλία από σκορδόψωμα για ορεκτικό ή για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά και τις σαλάτες σας!
A tasty variety of garlic bread! You can serve it as an appetizer or on the side for salads and pasta!
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4-6)
- 2 μπαγκέτες ψωμί / 2 baquettes (2 long loafs of french bread)
- 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό (ή μαργαρίνη) / 4 tablespoons of soft butter (or margarine)
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες / 2 big garlic cloves, crushed
- ρίγανη / oregano
--------------------------
Προτεινόμενα υλικά (προαιρετικά) / Suggested ingredients (optional)
- 100-150γρ ρεγκάτο τριμμένο / 100-150gr. dubliner cheese, grated
- 12-15 ελιές / 12-15 olives
- 50γρ. φέτα / 50gr. feta cheese
- 5 φέτες μορταδέλα κομμένες σε τέταρτα / 5 slices of italian mortadella (Bologna sausage / boloney), cut in quarters
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες των 2-3 εκ. ελαφρά διαγώνια. Αλείφουμε με το σκορδοβούτυρο (είναι η βάση για όλες τις φέτες που θα φτιάξουμε) και δημιουργούμε ποικιλίες προσθέτοντας σε κάθε ένα τα υλικά που θέλουμε, σε όποιο συνδυασμό θέλουμε. Προτείνουμε τους εξής συνδυασμούς: α) Απλά με σκορδοβούτυρο και ρίγανη, β) με σκορδοβούτυρο, ρίγανη και ρεγκάτο, γ) με σκορδοβούτυρο, φέτα, ρίγανη και ρεγκάτο, δ) με σκορδοβούτυρο, ελιές, ρίγανη και ρεγκάτο, ε) με σκορδοβούτυρο, μορταδέλλα, ρίγανη και ρεγκάτο.
Καλή απόλαυση!
In a bowl we add the butter and the garlic and stir very well, until we get a beautiful smooth mixture.
We slice the bread into 2-3cm pieces in a slightly diagonal manner (width-wise in order to get oval discs).
We spread the garlic butter (we use it as a base), and create our variety by adding our ingredients, in any desired combination. We suggest the following: a) Simple and nice, adding just the garlic butter and oregano, b) adding the garlic butter, oregano and dubliner cheese, c) adding garlic butter, feta, oregano and dubliner, d) adding galric butter, slices of olives, oregano and dubliner, e) adding garlic butter, mortadella (or boloney), oregano and dubliner.
Enjoy them!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου