Μια πράσινη σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, ρόκα και καρύδια που συμπληρώνεται υπέροχα από την ιδιαίτερη γεύση του Κυπριακού χαλουμιού και ολοκληρώνεται γλυκά με μια μοναδική σως από μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι!
A beautiful green salad, made of spinach, arugula and walnuts that is intensified by the special taste of the Cypriot halloumi cheese and is completed by a unique sauce with balsamic vinegar, mustard and honey!
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 150γρ φρέσκο σπανάκι / 150gr fresh spinach
- 1/2 ματσάκι ρόκα (περίπου 80-100γρ) / 1/2 bunch of arugula (garden rocket / eruca), about 80-100gr
- 100γρ χαλούμι κομμένο σε κύβους των 2εκ. / 100gr halloumi cheese cut into cubes 2cm thick
- 6-7 καρύδια (ψίχα) σπασμένη σε κομματάκια / 6-7 walnuts (the kernels), crashed
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 2 tablespoons of all-purpose flour
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο / 1 tablespoon olive oil
Για τη σως / For the sauce
- 50ml ελαιόλαδο / 50ml olive oil
- 1κ.γ. μέλι / 1 teaspoon honey
- 1κ.γ. μουστάρδα / 1 teaspoon mustard
- 2 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο / 2 1/2 balsamic vinegar
Προετοιμασία: Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα φύλλα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκ.
Preparation: We wash thoroughly the spinach and we cut and keep only the leaves. We wash and clean carefully the arugula and cut into pieces 6-7cm long.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το σπανάκι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε ελαφρά τους κύβους χαλουμιού και τους ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη σως: Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του χαλουμιού και σερβίρουμε.
We combine in a bowl the spinach, the arugula and the walnuts
and season with salt.
We add the olive oil in small frying pan and put it in medium to high heat.
We slightly flour the halloumi cubes and saute for 1 minute until golden brown.
We leave them aside.
Preparing the sauce: In a bowl we add all the ingredients for the sauce and we whisk very well until our mixture is smooth.
We pour the sauce on top of our greens and mix very well.
We garnish with the halloumi cubes and serve.
Tips:
1. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει άριστα τα ψητά μας κρέατα.
2. Γι' αυτούς που προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους, μπορείτε να την σερβίρετε σαν κύριο πιάτο με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.
3. Ενδεχομένως η σως να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο μέλι λάδι ή μπαλσάμικο, καθώς η γεύση εξαρτάται από την γλυκύτητα και οξύτητα που θα έχουν τα υλικά μας. Δοκιμάστε τη σως, και διορθώστε ανάλογα τη γεύση προσθέτοντας κάποιο από τα βασικά συστατικά.
1. This salad is perfect on the side of any roasted meat.
2. For those on diet, you can serve this salad as a main dish along with toasted bread.
3. You may need more or less honey, oil or vinegar for the sauce. The taste depends on the acidity or the sweetness of our ingredients. So try the sauce and correct its final taste by adding some of the ingredients before serving it.
1 σχόλιο:
Σιγουρα θα την δοκιμασω!
Δημοσίευση σχολίου