Είναι μια συνταγή που θα αρέσει πολύ, τόσο στους λάτρεις της σούπας, όσο και σε εκείνους που θέλουν κάτι θρεπτικό και τονωτικό, καθώς και ελαφρύ για το στομάχι.
This recipe is for the soup lovers, but also for those who need a nutritious, stimulating light dish.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 2 μπούτια κοτόπουλου (800-850γρ), με την πέτσα τους / 2 chicken legs with thighs (800-850gr), with the skin on
- 1 πράσο (250γρ) κομμένο σε ροδέλες / 1 leek (250gr), cut into slices
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα / 3 spring onions, cut into slices
- 1 φλιτζάνι κατεψ. καλαμπόκι / 1 cup of frozen corn
- 3 κ.γλ. κάρυ / 3 teaspoons of curry powder
- 80γρ. νούντλς ρυζιού (περίπου το 1/3 μιας τυπικής συσκευασίας 250γρ) / 80gr of rice noodles (about 1/3 of a typical 250gr package)
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
- 1,5 λίτρο νερό / 1,5lt water
- 30 ml ελαιόλαδο / 30ml olive oil
Προετοιμασία: Πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά. Βάζουμε το νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε με μία κουτάλα το λίπος που θα έχει βγει στην επιφάνεια, και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε την πέτσα και το ξεψαχνίζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε κομμάτια. Το ζωμό τον κρατάμε για τη συνέχεια.
Preparation: We wash the chicken legs and thighs well. In a large pot we add the water to boil in high heat. We add the chicken and reduce the heat to medium. We cover the pot and cook for 25 minutes. We remove the pot from the heat and with a large spoon we remove the fat from the surface. Also remove most of the foam in case it occurs. We take off the chicken thighs and let them cool for a while. We remove the skin and using our hands we remove the meat in pieces. We keep the broth aside.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε μία μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα ώστε να μαραθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ελαφρά, γυρίζοντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμπόκι, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-5 λεπτά.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό που είχαμε κρατήσει και έχουμε φέρει ξανά σε βρασμό, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ. Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα νούντλς, σπασμένα στη μέση, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως σε ατομικά μπωλ για σούπα. Καλή σας όρεξη!
We put the olive oil in a large pot and heat it in high heat. We add the leek and sautee for 1 minute. We add the spring onions, we stir and saute for a while to get them soft. We put the chicken, we stir slightly and turn the pieces on all sides to get them a bit brown. We cook for 2 minutes and add the corn. We stir and continue cooking for 4-5 minutes.
Slowly we pour the broth -which we bring again to a boil- in the pot, stirring at the same time. We add salt, pepper and the curry powder. We cover the pot and cook in medium heat for 5-6 minutes.
We brake in half the noodles and add them in the pot. We stir and continue to cook for another 5 minutes.
We serve at once in bowls. Enjoy!
Tips
Μπορείτε αντί για μπούτι κοτόπουλο, να χρησιμοποιήσετε την ίδια ποσότητα από στήθος κοτόπουλο. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί ελαφρά λιγότερος χρόνος μαγειρέματος.
You can use chicken breast, instead, as long as it's the same quantity. In this case the time needed for cooking will be slightly less (the chicken breast is tender).
2 σχόλια:
Τέλειο φαγάκι και αγαπημένο λόγο νηστείας αν αντικαταστήσω το κοτόπουλο με γαρίδες φαντάζομαι θα είναι καλό.Να είσαι καλά καλό βράδυ.
Φυσικά και μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο, είτε με άλλο κρέας, είτε λόγω νηστείας όπως λες να κάνεις μια παραλλαγή με γαρίδες!
Θα πρέπει φυσικά να τις βράσεις πρώτα μαζί με τα κεφάλια ώστε να πάρεις το ζωμό (ιδανικά μπορείς να προσθέσεις μαζί και καβούρι ή λίγα όστρακα).
Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου