Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καταπληκτική Πατατοσαλάτα με Ψητή Πιπεριά Φλωρίνης! / Sensational potato salad with roasted red peppers


Μια πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει τόσο διαφορετική απλά προσθέτοντας ψητή πιπεριά Φλωρίνης!
Πολύ γευστική και πλήρης, μπορείτε να τη σερβίρετε άνετα  και μόνη της σαν κυρίως πιάτο! (βλ. Tips πιο κάτω)

It's amazing how easy a potato salad can taste so different by just adding roasted red peppers! It's very tasty and you can serve it either as a starter or a main dish! (see Tips section below)


ΥΛΙΚΑ ( για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 600-800γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 4-5εκ. πάχους / 600-800gr of potatoes peeled and cut into pieces (4-5cm thick)
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες / 1 onion cut into thin slices
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα / 2-3 green onions finely chopped
- 2 πιπεριές Φλωρίνης / 2 red italian sweet peppers (use the common red bell peppers if you cannot find them)
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος / 2 tablespoons of parsley, finely chopped
- 4 κ.γ. κάπαρη (τον ανθό) / 4 teaspoons of caper
Για τη σως / For the sauce
- 1 κ.σ. μουστάρδα / 1 tablespoon mustard
- 4 κ.σ. μαγιονέζα / 4 tablespoons mayonnaise
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο / 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 1/2 κ.γ. πιπέρι / 1/2 teaspoon freshly ground black pepper
- 1 1/2 κ.σ. ξύδι / 1 1/2 tabespoon of wine vinegar

Προετοιμασία: Πλένουμε καλά τις 2 πιπεριές και τις ψήνουμε για 15' στους 220 βαθμούς (τις γυρίζουμε 1 φορά), ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 5'. Τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην καούμε, τις καθαρίζουμε από τα σποράκια στο εσωτερικό και τις κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. περίπου.

Preparation: We wash the red peppers and we roast them for 15' in the oven (at 220 degrees Celsius, turning them once) or in a non-stick fry pan for 5'. We peel them carefully (we don't want to burn our fingers), we remove the seeds from the interior and chop them in small pieces about 2cm thick.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, σε ελαφρά αλατισμένο νερό, για 20'. Όταν είναι έτοιμες (τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι) τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν λίγο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως: Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτοντας το κρεμμύδι σε ροδέλες, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μισό από τον μαϊντανό και την κάπαρη. Αλατίζουμε προσεκτικά και προσθέτουμε τη σως.
Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην διαλυθούν οι πατάτες.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!


We boil the potatoes in slightly salted water, in high heat for 20'. Once ready (you must be able to pierce them easily with a fork)  we remove them form the water and leave them aside to cool down.
A the same time we prepare the sauce: In a small bowl we mix all the ingredients and stir very well until smooth.
We put the potatoes in a large bowl, adding the onions, the fresh onions, the peppers, half the parsley and the caper. We season with salt and we add the sauce.
We stir carefully. We serve seasoning with the rest chopped parsley. Enjoy!

Tips: 
1. Τη σαλάτα αυτή μπορείτε να την φάτε ακόμα και σαν κύριο γεύμα, προσθέτοντας αν θέλετε και βραστό αυγό κομμένο σε φέτες ή μια κονσέρβα τόνο.
2. Αν τη θέλετε πιο ελαφριά (για όσους δεν τρώνε τη μαγιονέζα ή προσέχουν το διαιτολόγιό τους), αντικαθιστάτε τη σως που σας προτείνουμε, με λίγο λάδι και ξύδι.

1. This recipe can be served as a main dish just by adding a boiled egg cut into slices or sliced tuna (from a can).
2. If you want it lighter in taste (for those who don't eat mayonnaise or they're on diet), you can replace the suggested sauce, with olive oil and wine vinegar.

5 σχόλια:

Aris Black είπε...

Μου έδωσες ιδέα για μεσημεριανό!πάω να την φτιάξω!!:)

Little Cooking Tips είπε...

Ελπίζουμε να σου φάνεί χρήσιμη! Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα και καλώς σε βρήκα,είδα φώς και μπήκα πολύ ενγιαφέρον το σπιτάκι σου και με συνταγές του γούστου μου.Ελπίζω να τα λέμε.

Ροδανθη είπε...

Όντως με τόσα υλικά είναι κυρίως γεύμα θα πρέπει να είναι πεντανόστμο.Καλώς σε βρήκα.

Little Cooking Tips είπε...

Είναι ένα ελαφρύ γεύμα, που ειδικά αν του βάλεις τον τόνο γίνεται πλήρες! Καλώς σε βρήκαμε και εμείς!