Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Γαρίδες με ροζ σάλτσα κάρυ / Shrimps in russian dressing with curry


Ένα έξυπνο και γρήγορο ορεκτικό που πάντα εντυπωσιάζει, για να το απολαύσετε με τους φίλους σας!

A clever and easy recipe for a starter that always impresses! Enjoy it with your friends!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) / INGREDIENTS (serves 6)
- 1kg γαρίδες / 1kg shrimps

Για τη σως / For the sauce

- 200ml μαγιονέζα / 200ml mayonnaise
- 120ml κέτσαπ / 120ml ketchup
- 1 1/2 κ.γ. κάρυ / 1 1/2 teaspoon curry powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό. Tις βράζουμε για 10-15 λεπτά αναλόγως με το πόσο σφιχτές τις θέλουμε, τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σως προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε και τρώμε τις γαρίδες αφού προηγουμένως τους έχουμε προσθέσει λίγη σως. Απολαύστε το!

We boil the shrimps in salted water for 10-15 minutes. The longer we boil them the harder they will get. We remove them from heat and we place them in a plate.
In a bowl we prepare the russian dressing, adding all the ingredients together. We stir very well.
We serve and eat the shrimps, after we dip them in the sauce. Enjoy!


Τip: Στη σως μπορείτε να βάλετε αντί για κάρυ, μουστάρδα σε σκόνη.
        You can use mustard powder instead of curry powder.

2 σχόλια:

malgeo είπε...

Πολύ ωραία συνταγή και αναλυτική ελπίζω να εκτιμηθεί το βραβείο απο εμενά παραλαβή απο εδώ παρακαλώ!!!!
http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html

littlecookingtips είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για το βραβείο malgeo!
Ελπίζουμε να σου φανεί χρήσιμη!