Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αρωματικά ρολάκια μήλου με κανέλα και σταφίδες / Cinammon-scented apple danish


Ένα γρήγορο γλυκό με υπέροχα αρώματα που θα μαγέψουν εσάς και τους φίλους σας! Ιδανικά για πρωινό, για τον απογευματινό σας καφέ και κάθε μικρή "υπογλυκαιμία" μέσα στη μέρα.

An easy recipe for an apple filled danish full of cinnamon scent and raisins, that will amaze your family and your friends! Perfect for your breakfast, the afternoon coffee or tea and every little tiny sugar craving within your day.


ΥΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια) / INGREDIENTS ( for 10 pieces)
- 2 μεγάλα κόκκινα μήλα (500-600γρ) τριμμένα /
  2 big red apples (500-600gr), grated
- 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400γρ) / 1 roll of puff / flaky pastry
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ culinese /
  2 tablespoons melted butter or margarine
- 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη / 6 tablespoons brown sugar
- 1 1/2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη / 1 1/2 tablespoons cinnamon powder
- 5 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα /
  5 tablespoons of sultanina raisins (Thompson Seedless)
- 3 1/2 κ.σ. επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα /
  3 1/2 tablespoons brown sugar for the frosting

Προετοιμασία: Αν η σφολιάτα μας είναι κατεψυγμένη, την αφήνουμε 2-3 ώρες πριν εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Preparation: We leave our pastry out of the fridge for about 2-3 hours before using it.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Στύβουμε τα μήλα πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και το απλώνουμε και αυτό
καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (σαν σαλιγκαράκι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη!

We squeeze the grated apples and discard their juice.
We carefully roll out the pastry and pour the melted butter. We try to
spread it all over the surface.
We add and spread the grated apples and sprinkle
over the cinnamon and the brown sugar.
We add the raisins horizonally from side to side, as a banner in
the middle of the pastry.
We carefully roll the pastry, pressing lighlty, to form a tight roll.
Using a sharp knife we cut the roll into ten even slices.
We preheat the oven at 180 degrees (Celsius).
We spread some baking paper on a baking pan and put our slices cut-side up.
We sprinkle with the frosting sugar and bake for 30 minutes. Enjoy!

Tips:
Για ακόμα πιο γλυκά αποτελέσματα μπορείτε πριν το σερβίρισμα να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

If you want your danish sweeter, you can sprinkle with caster sugar before serving.


Δεν υπάρχουν σχόλια: