Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Χοιρινό κρασάτο με ρίγανη και μουστάρδα / Fried Pork in a herbs and mustard sauce


Έχετε χοιρινό και θέλετε να το μαγειρέψετε νόστιμα, γρήγορα και εύκολα;
Σας προτείνουμε κρασάτο χοιρινό κιλότο γεμάτο με αρώματα από ελληνικά μυρωδικά και με την συνοδεία από αγαπημένες τηγανητές πατάτες! Η επιτυχία είναι εγγυημένη!!!

If you want an easy, tasty and fast way to cook a piece of pork rump, then the next recipe is exactly what you were looking for. Full of flavours from Greek herbs, Greek white wine and french fries on the side, the satisfaction is guaranteed!!!
This is a traditional Greek recipe, used as a whine treat ("meze") and is often cooked around Christmas in many regions of Greece.


ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 600γρ. χοιρινό (κιλότο κατά προτίμηση) σε μπουκιές / 600gr of pork rump cut into pieces
- 2 κ.σ. ρίγανη / 2 tablespoons of oregano
- 1 κ.γ. κόλιανδρο  / 1 teaspoon of coriander
- 1/2 κ.γ. θυμάρι / 1/2 teaspoon of thyme
- 1 κ.γ. πικάντικη μουστάρδα / 1 teaspoon of spicy mustard
- 1 ποτήρι λευκό κρασί / 1 glass of white wine
- ελαιόλαδο / olive oil

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, για 12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 12 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Καλή σας όρεξη!

Place some olive oil in a deep fry pan and sauté the pork for 12 minutes in medium to high heat.
Pour the wine, add salt and pepper, the oregano, the coriander, the thyme and the mustard.
Stir well and reduce the heat to medium/low. Continue to cook for another 12 minutes. Remove from the heat and serve with french fries on the side. Enjoy!

Tip:
Για όποιον θέλει μπορεί να συνοδεύσει με πιλάφι ή για πιο υγιεινά με βραστά λαχανικά.

We also suggest long grain rice for the side or for those on diet, veggies on the steam.

Δεν υπάρχουν σχόλια: