Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πικάντικο Ινδικό Κοτόπουλο! / Indian chicken full of spices!


Αυτή τη φορά είπαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό και ethnic. Σκεφτόμασταν με τι να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος που πολύ συχνά αποτελεί το κύριο συστατικό για τις σάλτσες του κοτόπουλου. Από την στιγμή που αποφασίσαμε να την αντικαταστήσουμε με γιαούρτι, το να στραφούμε σε Ινδικά μονοπάτια, ήταν μονόδρομος!
Η συγκεκριμένη συνταγή χαρακτηρίζεται από την υπερβολή στα μπαχαρικά, τα οποία όμως απαλύνονται σχετικά από το άφθονο γιαούρτι και το ρύζι basmati που θα συνοδεύσει το πιάτο μας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να το φτιάχνουμε!

This time we wanted something different, more ethnic. We thought about replacing the cream that is usually the main ingredient in many chicken recipes, with something else. The moment we chose yogurt, creating an Indian style dish, was inevitable!
The particular recipe, is in excess of spices, that are smoothened however by the yogurt, and the basmati rice that we serve with our dish.
So let's start cooking it!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 800γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια πάχους 2εκ. / 800gr chicken breast cut into pieces 2cm thick
- 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα / 3 onions medium size, finely chopped
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες / 4-5 garlic cloves, finely chopped
- 400γρ γιαούρτι στραγγιστό / 400gr greek yogurt
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο / 1/2 cup olive oil
- 1 μπολ με μείγμα των εξής μπαχαρικών / 1 bowl with the following spices:
  4 κ.γ. κύμινο / 4 teaspoons of cumin
  1 κ.γ. μαύρο πιπέρι / 1 teaspoon of freshly ground pepper
  1 κ.γ. πάπρικα / 1 teaspoon of sweet paprika
  2 κ.γ. κόλιανδρο / 2 teaspoons of coriander powder
  5 κ.γ. κάρρυ απαλό / 5 teaspoons of curry powder
  2 κ.γ. αλάτι / 2 teaspoons of salt

Για το ρύζι / For the rice
- 2 κούπες ρύζι basmati / 2 cups of basmati rice (Indian variety)
- 6 κούπες νερό / 6 cups of water
- 1/2 κ.γ. αλάτι / 1/2 teaspoon of salt
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου / 1 bouillon/stock cube of chicken

Προετοιμασία / Preparation :
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα στην αρχή της συνταγής και το υπόλοιπο στο τελείωμα.

We combine alla spices in a bowl. We will use half of it in the beginning of our recipe, and the rest of it at the end.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να πάρει καλά χρώμα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας διαρκώς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα μπαχαρικών, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά.

We put the olive oil in a deep fry pan and heat it in medium to high heat. Once hot enough, we add the onions and saute for 2-3 minutes. We add the chicken and the garlic and stir carefully.
We cook for 5 minutes until golden brown. We add half of the spices mix and continue cooking for another 5-6 minutes.
We put the yogurt in the pan, stirring continuously. We continue our cooking for 5 more minutes. We add the rest of our spices mix and cook for another 5-6 minutes.

Για το ρύζι / For the rice
Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε το νερό, το ρύζι τον κύβο και το αλάτι και βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μην κολλήσει. Το ρύζι μας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πιει όλο το νερό.

We pour the water in a small pot, adding the rice, the stock cube and the salt. We put it in high heat.
Once the water boils, we reduce the heat to medium and stir carefully from time to time. Our rice is ready once the water is absorbed.

Σε ένα πιάτο προσθέτουμε το ρύζι μας και από δίπλα ή από πάνω προσθέτουμε το πικάντικο κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Καλή σας όρεξη!

We put the rice in a dish and the chicken with its sauce, either on the side or on top of it. Enjoy!

Tips:
1. Αν σας έχει περισσέψει ποσότητα φαγητού, μπορείτε να το ξαναζεστάνετε όλο μαζί, ρίχνοντας το ρύζι μέσα στο κοτόπουλο που περίσσεψε και προσθέτοντας λίγα μανιτάρια. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο!
2. Αν ρίχνοντας το γιαούρτι, έχετε την αίσθηση ότι "κόβει", μην σας ανησυχήσει! Τα ινδικά φαγητά έχουν το γιαούρτι σε τέτοια μορφή.

1. If you have leftovers, you can add the rice into the chicken mix and reheat in the pan for 5 minutes, in medium to high heat, adding a few canned mushrooms. The result is equally tasty!
2. If adding the yogurt, makes the result to look inconsistent, don't worry! Indian food with yogurt, is supposed to look that way.

2 σχόλια:

LinsFood είπε...

Gorgeous, very Indian, so well presented too! Lin xx

Little Cooking Tips είπε...

Hi Lin! We thank you so much for the comment! :)Hope you enjoy it as much as we did!