Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια / Chicken a la creme with mushrooms


Το κοτόπουλο α λα κρεμ είναι από τα φαγητά που όταν ξεκινάς να τρως, δεν σταματάς παρά μόνο όταν έχεις σκουπίσει και την τελευταία σταγόνα σάλτσας από το πιάτο ! Πολύ αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι και λίγο φρέσκο ψωμάκι για τη σάλτσα.

Chicken a la creme, is a favourite dish for everyone! It's ideally served with rice on the side and a slice of fresh-baked bread... for the sauce!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
Για το κοτόπουλο / For the chicken
- 1/2 κιλό στήθος κότοπουλο, φιλεταρισμένο / 1/2 kg fillet of chicken breast
- 150γρ μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες / 150gr champignon (common) mushrooms, sliced
- 60ml νερό (1/4 φλιτζ.) / 60ml water (1/4 cup)
- 125ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζ.) / 125ml olive oil (1/2 cup)
- 250ml λευκό κρασί (1 φλιτζ.) / 250ml white wine (1 cup)
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (ή 2 κ.σ. ξερή) / 1 tablespoon fresh oregano, finely chopped (or 2 tablespoons dried)
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή / 1 tablespoon mustard, mild flavour
- 200ml κρέμα γάλακτος / 200ml cream (full fat)
- 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο / 1/3 teaspoon nutmeg powder
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
Για το ρύζι / For the rice
- 160γρ ρύζι μπασμάτι (1 φλιτζ.) / 160gr basmati rice (1 cup)
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο / 1 bouillon/stock cube chicken flavour
- 750ml νερό (3 φλιτζ.) / 750ml water (3cups)
- αλάτι / salt

Προετοιμασία:
Σχίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση, κατά μήκος, ώστε να επιτύχουμε πάχος 1-2 πόντους για να μαγειρευτεί ταχύτερα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 5-6 κομμάτια.


Preparation:
Using a sharp knife, we slice the breast in half lengthwise. We do this to achieve a 1-2cm thickness in order to cook the meat faster. Then, we cut it into 5-6 pieces.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Για το κοτόπουλο / For the chicken
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό και το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά (λίγο πριν το μέγιστο). Μόλις βράσει γυρνάμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

In a large frying pan, we pour the water in high heat (a bit before the highest setting) and add the chicken. Once boiled we cook turning on all sides. When all the water is evaporated, we add the olive oil and the mushrooms. We sautee, on all sides for 5-6 minutes. We pour the wine and add the oregano. We stir well and cook until the wine is almost completely evaporated. We add the mustard, stir and add the creme. We cook until our sauce thickens. Then we add the nutmeg, salt and pepper and remove from the heat.



Για το ρύζι / For the rice
Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε το νερό, το ρύζι τον κύβο και το αλάτι και βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Κατά αραιά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μην κολλήσει. Το ρύζι μας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πιει όλο το νερό.

We pour the water in a small pot, adding the rice, the stock cube and the salt. We put it in high heat.
Once the water boils, we reduce the heat to medium-low and stir carefully from time to time. Our rice is ready when the water is absorbed.

Σερβίρουμε βάζοντας το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με τη συνοδεία του ρυζιού. Καλή όρεξη!

We serve putting the chicken on a plate with the rice on the side. Enjoy!

2 σχόλια:

Arxodas είπε...

Εισαι τελειος... και σε αγαπησα γιατι εχεις ολα τα υλικα σε γραμμαρια... το εκανα το κοτοπουλο με τα μανιταρια και βγηκε υπεροχο

Little Cooking Tips είπε...

Σ' ευχαριστούμε πολύ, χαιρόμαστε που βγήκε όπως πρέπει!