Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αφράτο Τσίζκεϊκ βύσσινο στο ποτήρι! / Smooth sour cherries cheesecake in a glass!


Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε ένα αφράτο σπιτικό τσίζκεϊκ, με πλούσια κρέμα και βύσσινο, που μπορείτε να απολαύσετε άμεσα καθώς δεν θέλει πολύ ώρα στο ψυγείο!

A fast and easy way to create your own smooth homemade cheesecake, with a rich cream and sour cherries! A dessert that you can enjoy almost immediately, as you don't need to put it in the fridge for long.


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 300γρ τυρί κρέμα / 300gr cream cheese
- 200γρ ζαχαρούχο γάλα / 200gr. sweetened condensed milk (about 1 can)
- 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού / 2 teaspoons of lemon zest
- 1 1/2 κ.γλ. χυμός λεμονιού / 1 1/2 teaspoons of lemon juice
- 125γρ μπισκότα τύπου digestive τριμμένα / 125gr of digestive biscuits finely crushed
- 200γρ κονσέρβα βύσσινο / 200gr of sour cherries in syrop (canned)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε ένα μπωλ βάζουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε 3-4 λεπτά με μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για μισό λεπτό ακόμα.
Σε ένα κοντό γυάλινο ποτήρι, βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού τριμμένο μπισκότο και από πάνω προσθέτουμε περίπου 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότο και μετά κρέμα και στο τελείωμα γαρνίρουμε με 2 κουταλιές της σούπας βύσσινο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε άλλα τρία ποτηράκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

We put the cream cheese and the sweetened milk in a large bowl. Using an electric hand mixer we combine until we get a smooth and foamy result (around 3-4 minutes). We start at a slow speed and turn it up as the cream thickens.
We add the zest and the lemon juice and continue to mix for about half a minute.
In a short glass we add 2 full teaspoons of crushed biscuits, then 2 tablespoons of cream. We repeat the process and we garnish with 2 tablespoons of sour cherries.
We do the same in 3 more glasses and put them in the fridge for 20 minutes. Enjoy!

Tips:
1. Προσέχουμε το γλυκό μας να μη μείνει πάνω από 20 λεπτά στο ψυγείο, γιατί το θέλουμε πολύ αφράτο.
2. Για γαρνίρισμα μπορείτε να προσθέσετε όποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα επιθυμείτε. Κυρίως προτιμήστε κάτι με υπόξινη γεύση (π.χ. λεμόνι).

1. Make sure that you won't let the cheesecake for more than 20 minutes in the fridge. We want a fluffy result.
2. For the garnish you can choose anything you like as long as it's a little bit sour (ex. lemon).



4 σχόλια:

malgeo είπε...

μήπως γλυκίσει πολύ με το ζαχαρούχο?

Little Cooking Tips είπε...

Καλησπέρα,
λογική η απορία σου :)
Έτσι σκεφτόμασταν κι εμείς όταν το φτιάχναμε και γι αυτό προσθέσαμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που το ισορροπούν πολύ καλά!

Ζωούλα είπε...

Καλημέρα,
επειδή σαν tips εχεισ γράψει να μην μείνει πάνω απο 20 λεπτά στο ψυγείο, εγώ που σκέφτομαι να το κερνάω τη εβδομάδα που θα έχω κόσμο (λόγο γάμου) εαν φτιάξω αρκετά κομάτια θα πάθουν κάτι???

Little Cooking Tips είπε...

Καλησπέρα Ζωή,
Δεν παθαίνουν κάτι αν μείνουν παραπάνω στο ψυγείο, απλά όσο περνάει ο χρόνος σφίγγουν και χάνουν τη φρεσκάδα τους. Πάνω από μία μέρα στο ψυγείο πλέον δεν είναι και τόσο εύγευστα και δεν στο συνιστούμε. Αν είναι να τα σερβίρεις την ίδια μέρα απλά φρόντισε ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο να είναι όσο το δυνατό πιο λίγος. Καλή επιτυχία και να ζήσετε (αν ο γάμος είναι ο δικός σου)! :)