Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Ταϊλανδέζικες γαρίδες με νουντλς και γάλα καρύδας / Thai shrimps with noodles and coconut milk


Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι μία από δημοφιλέστερες κουζίνες διεθνώς, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι γεμάτη αρώματα και γεύσεις, φτιάχνεται γρήγορα, και σίγουρα θα την απολαύσετε...

Thai cuisine is one of the most popular, and for a very good reason! The specific recipe is full of aromas and tastes, it's quick and easy to make, and you 'll definiteley enjoy it...


ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 400-500γρ ουρές γαρίδας, καθαρισμένες, χωρίς το κέλυφος / 400-500gr shrimp tails, rinsed peeled and deveined
- 120γρ κρεμμύδι (1 μέτριο), ψιλοκομμένο / 120gr onion (1 medium sized), finely chopped
- 140γρ κόκκινη κλασσική πιπεριά (1 μέτρια), ψιλοκομμένη / 140gr red bell pepper (1 medium sized), finely chopped
- 250ml γάλα καρύδας / 250ml coconut milk
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες / 3 large garlic cloves, finely chopped
- 30γρ μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος (1/3 ματσάκι), ψιλοκομμένος / 30gr parsley or fresh coriander (1/3 bunch), finely chopped
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι / 2 tablespoons lemon juice
- 4 κ.σ. σως ψαριού (fish sauce)* / 4 tablespoons fish sauce
- 125γρ (1/2 πακέτο) νουντλς ρυζιού / 125gr (1/2 regular pack) rice noodles
- 1 φύλλο δάφνης / 1 bay leaf
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, τριμμένος / 1 teaspoon ground coriander
- 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο / 1 teaspoon ground cumin
- αλάτι, πιπέρι / salt, pepper
- 1 κ.γ. τσίλι τριμμένο (προαιρετικά) / 1 teaspoon ground red chilli (optional)

*Τη σως ψαριού (fish sauce) θα βρείτε στα περισσότερα super markets στα είδη ασιατικής κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε 250ml νερό (1 φλυτζάνι). Το αλατίζουμε ελαφρά, και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει χαμηλώνουμε στο μέτριο και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη δάφνη και το τσίλι (αν θέλουμε). Τα αφήνουμε για 1 λεπτό, και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη σως ψαριού, το χυμό λεμόνι, τα νουντλς, μαγειρεύουμε για 4 ακόμα περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις τα νουντλς μαλακώσουν όσο θέλουμε, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό ή τον φρέσκο κόλιανδρο. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, προσθέτουμε το πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

We put a small pot with 250ml (1 cup) of water in medium to high heat. We add a bit of salt and wait until it starts to boil. At this point, we reduce the heat to medium, add the garlic, the onion, the pepper, the coriander, the cumin, the bay leaf and the chilli (if we like it spicy). We let them cook for about 1 minute and then we add the shrimps.
We cook for 4 minutes and then add the coconut milk, the fish sauce, the lemon juice and the noodles and cook for 4 more minutes, stirring often.
Once the noodles are cooked as much as we like them, we remove from heat and add the parsley or fresh coriander. We give it another stir, add some fresh ground pepper and serve.
Enjoy!

2 σχόλια:

niki nikoula είπε...

Πολύ καλό φαίνεται μπράβο!!μου αρέσουν πολύ οι γαρίδες !

Little CookingTips είπε...

Σ'ευχαριστούμε! Αν σου αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις θα το απολαύσεις!