Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο στο φούρνο με ριγκατόνι και σάλτσα μουστάρδας / Mustard sauce Chicken Pasta Bake




Ένας ιδανικός τρόπος να απολαύσουμε τα ριγκατόνι, είναι να τα συνδυάσουμε με κοτόπουλο και τυριά στο φούρνο. Σε αυτή τη συνταγή προσθέσαμε μπέικον, τυρί κρέμα και μουστάρδα και πετύχαμε ένα ακόμα πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα!

One great way to enjoy pasta like rigatoni is to combine it with chicken and cheese and bake it in the oven. In this recipe we added bacon, cream cheese and mustard and the result was richer in taste and flavour!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 600-700γρ. μπούτι (2 μεγάλα) κοτόπουλο / 600-700gr (2 large) chicken thighs
- 250γρ ριγκατόνι / 250gr rigatoni
- 100γρ (5 κ.σ.) βούτυρο ή μαργαρίνη / 100gr (5 tablespoons) butter or margerine
- 90γρ (1 μικρό) κρεμμύδι ψιλοκομμένο / 90gr (1 small) onion, finely chopped
- 80γρ (5 φέτες) μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες / 80gr (5 slices) bacon, cut in thin strips (julienne)
- 30-35γρ (1/3 ματσάκι) μαϊντανός ψιλοκομμένος / 30-35gr (1/3 bunch) parsley, finely chopped
- 250ml (1 φλυτζ.) γάλα / 250ml (1 cup) milk
- 200γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)  / 200gr cream cheese
- 250γρ ένταμ, τριμμένο / 250gr edam, grated
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο / 1 large egg, beaten
- 3-4 κ.σ. μουστάρδα απαλή / 3-4 tablespoons yellow mustard

Προετοιμασία:
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μια μικρή κατσαρόλα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, για 40 λεπτά, ώστε να μαλακώσει αρκετά. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια το ξεψαχνίζουμε με τα χέρια, και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι για 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία τους, ώστε να κρατάνε.

Preparation:
We boil the chicken thighs in a small pot of lightly salted water, for approximately 40 minutes to soften. We remove the chicken and leave it on a plate to cool down. Then, we shred all the meat with our hands, in small pieces. We put it in a bowl and leave it aside.
We boil the rigatoni in a small pot of salted water, and remove it 2-3 minutes shorter than the boiling instructions on the package. Drain the pasta and keep it aside.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον. Σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά ακόμα περίπου, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλο το μείγμα για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας μαζί με τα βρασμένα ριγκατόνι σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ένταμ και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην ανοίξουμε τα ριγκατόνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και μετά τη μουστάρδα. Αδειάζουμε το μπολ στο πυρέξ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ένταμ από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί. Καλή όρεξη!

We add the butter in a large frying pan and put it in medium to high heat. Once it melts, we add the onion and the bacon. We sautee until the onion becomes translucent. Then, we add the chicken and continue to sautee for 2-3 more minutes. We add the cream cheese and stir for 1 minute until it melts in the mixture.
We remove from heat, add the parsley, stir and put the mixture along with the boiled rigatoni in a medium sized pyrex.
We add half of the edam cheese and stir carefully.
We whisk the egg in a bowl, adding slowly the milk. Then, we add the mustard, continuing whisking. We pour the milk-egg-mustard mixture in the pyrex, stir and add the rest of the edam cheese on top.
We bake in preheated oven, in 200 degrees Celsius, in the middle rack, for about 30 minutes.
We serve with green salad and toasted bread or garlic bread. Kali oreksi!

Tips:
1. Αντί για μπούτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος κοτόπουλου ή ακόμα και φιλέτο από γαλοπούλα.
2. Το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο, μπορείτε να τον παγώσετε για να τον χρησιμοποιήσετε σε συνταγές που χρειάζονται ζωμό ή να τον κάνετε την ίδια μέρα μια ωραία σούπα προσθέτοντας μερικά λαχανικά ή ρύζι.
3. Αντί για ριγκατόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ζυμαρικά όπως πένες, ή κοχύλια με ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο που σας έχει μείνει (ψητό/βραστό) από την προηγούμενη μέρα. Αν είναι ψητό μειώστε το χρόνο σωταρίσματος.

1. Insted of thighs, you can also use chicken breast, or even turkey fillets.
2. The broth from the boild chicken can be frozen in order to be used in future recipes. You can also use it in the same day, adding a few vegetables to make an easy, tasty soup.
3. Instead of rigatoni, you can also use other similar types of pasta, like penne or conchiglie, having a slightly different end result.
4. You can also use leftover chicken (roasted/boiled). In case of roasted, reduce the cooking time (sautee).

Δεν υπάρχουν σχόλια: