Μια διαφορετική συνταγή για ψαρόσουπα, που θα κάνει ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν το ψάρι να ζητάνε και δεύτερο πιάτο! Πρόκειται για μια περισσότερο ασιατική εκδοχή, με απλά υλικά και υπέροχη γεύση!
A different recipe from the usual ones for fish soup, this soup will make even those who don't prefer fish, to beg for a second serving! It's an asian style fish soup, with simple ingredients and a wonderful taste!
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 400-500γρ φιλέτο ψαριού (κατά προτίμηση κοκκινόψαρο) / 400-500 gr fish fillet (red snapper preferably)
- 250-300γρ φινόκιο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες / 250-300gr fennel bulb, cut in thin slices
- 150-170γρ (2-3 τεμάχια περίπου) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα / 150-170gr (about 2-3) spring onions, finely chopped
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες / 1-2 garlic cloves, crushed
- 80-100γρ νούντλς ρυζιού, σπασμένα στη μέση / 80-100gr rice noodles, broken in half
- 125ml (1/2 φλυτζ.) ελαιόλαδο / 125ml (1/2 cup) olive oil
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών / 1lt vegetable broth
- 1 λεμόνι (χυμός) / 1 lemon (the juice)
- 1/2 κ.γ. χοντρό (κατά προτίμηση) αλάτι / 1/2 teaspoon Fleur de Sel (preferably), or other salt
Προετοιμασία:
Αν δεν έχουμε έτοιμο ζωμό, διαλύουμε σε 1 λίτρο ζεστό νερό, 2 κύβους λαχανικών (είτε φρέσκους είτε τυποποιημένους).
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους και το βάζουμε σε ένα μπωλ με το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε με την παρασκευή της συνταγής μας.
Preparation:
If we don't have ready made vegetable broth, we dissolve 2 vegetable stock cubes (we can also use fresh, available in the super markets) in 1 lt of warm water.
We cut the fish fillet into bite-size pieces and put it in a bowl. We add the lemon and the salt, and let it aside. We proceed with our recipe.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σωτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε το ψάρι (χωρίς τα ζουμιά που θα έχουν μαζευτεί στο μπωλ) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα νουντλς.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!
We put the olive oil in a pot, in medium to high heat. Once the oil is hot, we add the fennel slices and the spring onions. We sautee for 5-6 minutes.
We add the garlic, stir for half a minute and add the broth.
We lower the heat to medium, put the lid on the pot, and cook for 5 minutes, stirring occasionally.
We add the fish (drained from the juices in bowl) and lower the heat to medium-low. We cook for 3-4 minutes and add the noodles.
We continue cooking for another 5 minutes, stirring occasionally, and serve. Kali oreksi!
Tips:
Σε όσους δεν αρέσουν τα ζυμαρικά στη σούπα ή δεν έχουν νουντλς στη διάθεσή τους, μπορούν να μαγειρέψουν αυτή τη σούπα ακόμα και παραλείποντάς τα.
For those who don't like noodles in their soup, or they don't have any available, they can cook this soup omitting them.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου