Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πέννες με κοτόπουλο, σπανάκι και κρέμα / Creamy Chicken Pasta with Spinach


Αυτή την εβδομάδα σκεφτήκαμε να παντρέψουμε τρία αγαπημένα υλικά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το σπανάκι, και να κάνουμε μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν  εντυπωσιακό και γευστικά υπέροχο! Είναι σίγουρα μια από τις συνταγές που θα μαγειρεύετε ξανά και ξανά!

This week we decided to put together three favourite ingredients in a special mix. Pasta, spinach and chicken were combined with cream in a delicious result.
It's a recipe so good that you 'll make it over and over again!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 500-600γρ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο) / 500-600gr skinless chicken breast
- 100γρ. φρέσκο σπανάκι (3 χούφτες), τα φύλλα μόνο / 100gr spinach leaves, (3 handfuls)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες / 2 garlic cloves, finely chopped
- 1 μικρό κρεμμύδι (80γρ.), ψιλοκομμένο / 1 small onion (80gr), finely chopped
- 250γρ. ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι, ταλιατέλες, παπαρδέλες) / 250gr  of pasta (preferably penne or rigatoni or tagliatelle)
- 60ml ελαιόλαδο  (1/4 φλιτζ.) / 60ml (1/4 cup) olive oil
- 3 κ.γλ. εστραγκόν (ξερό) / 3 teaspoons tarragon (dried)
- 400ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά) / 400ml fresh cream (full fat)
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
- 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα / 100gr grated parmesan

Προετοιμασία: Φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.

Preparation: 
We slice the chicken breast into fillets (1-1,5cm thickness). We season with salt and pepper.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι. Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία τους.
Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να βράζουμε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο κουτί.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ξύνοντας με μια ξύλινη σπάτουλα τα υπολείμματα από το προηγούμενο σοτάρισμα (του κοτόπουλου).
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε (για 1-2 λεπτά) μέχρι να μαραθούν τα φύλλα.
Προσθέτουμε το εστραγκόν. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 2 λεπτά).
Τοποθετούμε στο πιάτο τα ζυμαρικά, τη σάλτσα με το σπανάκι και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο το οποίο κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Καλή όρεξη!

In a large frying pan, we put the olive oil on medium to high heat. We add the chicken fillets and sautee for 4 minutes. We turn the fillets on the other side and continue to sautee for another 4 minutes. We remove the fillets from the pan and we put them in aluminum foil, to keep them warm and juicy.
Meanwhile, prepare pasta following the cooking instructions on the box.
In the pan in which we prepared the fillets, we add the onion and we until is translucent. Use a wooden spatula to scrape off any material left from the chicken (deglaze).
We add the garlic, we sautee for a few seconds and add the spinach leaves. We reduce the heat to medium and cook until the spinach withers (about 1-2 minutes).
We add the tarragon and increase the heat to medium-high again. We pour the cream and cook until the sauce slightly thickens (about 2 minutes).
We put the pasta in a plate, add the sauce and put the chicken fillets on top, cut in thin stripes.
We serve with grated parmesan cheese. Enjoy!

Τips
1. Έτοιμα πλυμένα φρέσκα φύλλα σπανάκι, μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ αν δεν έχετε χρόνο να τα ετοιμάσετε μόνοι σας.
2. Μπορείτε αν θέλετε, για επιπλέον γεύση, να προσθέσετε και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
3. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα πριν τα σερβίρετε με το κοτόπουλο, προσθέτοντας όμως στη σάλτσα λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

1. You can find spinach leaves, already washed and cut in all the super markets if you don't have the time to prepare them yourself.
2. You can also add some flavour by adding roasted pine nuts.
3. You can add the prepared pasta in the pan with the sauce and mix it before serving. In this case, add a little water from the pot where you boiled the pasta. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: