Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι ένας μαγικός συνδυασμός από απλά υλικά! Μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί και το μπέικον, μπορείτε να την απολαύσετε και ως ένα πλήρες γεύμα.
Εύκολη, γρήγορη και ιδανική λύση για ένα τραπέζι με φίλους.
This salad is a unique combination of simple, tasty ingredients! Along with the toasted bread and the bacon, you can also enjoy it as a main dish.
You can easily make it in a few minutes and it's ideal for any occasion.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 250γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα), πλυμένο και κομμένο / 250gr spinach leaves, rinsed and cut
- 120γρ (8 φέτες) μπέικον / 120gr (8 slices) bacon
- 8 φέτες από γαλλική μπαγκέτα πάχους 1-2εκ / 8 slices french loaf, 1-2cm thick
- 15-20γρ (4κ.γλ) κουκουνάρι / 15-20gr (4 teaspoons) pine nuts
- 40γρ (4κ.γλ) σταφίδες σουλτανίνες / 40gr (4 teaspoons) golden raisins
Για τη σος / For the dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη / 1 garlic clove, crushed
- 1κ.γλ. μουστάρδα απαλή / 1 teaspoon yellow mustard
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο / 6 tablespoons olive oil
- 2 κ.σ. ξύδι / 2 tablespoons wine vinegar
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
Προετοιμασία:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τις φέτες του μπέικον για 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή τετραγωνάκια.
Preparation:
We put the bacon in a large non-stick frying pan, on medium to high heat and cook it for 1-2 minutes per side. We remove and cut in thin stripes or small squares.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το σπανάκι και από πάνω βάζετε το μπέικον, το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε με το σύρμα σε ένα μικρό μπολ τα υλικά της σος μέχρι να ομογενοποιηθεί και την περιχύνετε στη σαλάτα.
Βάζετε τις φέτες του ψωμιού στο φούρνο στην πάνω σχάρα και ανάβετε το γκριλ στους 200 βαθμούς. Το φρυγανίζετε για 1-2 λεπτά ανά πλευρά.
Σερβίρετε τη σαλάτα με τις φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού από πάνω.
Καλή Όρεξη!
We put the spinach in a large bowl and put the bacon, the pine nuts and the raisins on top.
We whisk all the dressing ingredients in a small bowl and pour the dressing in the salad.
We place the bread on the top oven rack and broil for 1-2 minutes per side at 200 degrees Celsius.
Serve the salad with the grilled bread on top.
Kali Oreksi!
Tips
1. Αν είστε χορτοφάγος μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με κάποιο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας σας.
3. Μπορείτε αν θέλετε να ανακατέψετε πρώτα τη σος με το σπανάκι για να πάει παντού και μετά να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω.
4. Για να μην λερώσετε κάποιο ταψί ή λαμαρίνα μπορείτε να βάλετε πάνω στη σχάρα λαδόκολλα.
1. Omit the bacon, if you are a vegetarian.
2. You can replace the bacon with any other smoked cold cuts.
3. You can mix the spinach with the dressing first and then add the rest of the ingredients on top.
4. If you don't want to use a baking pan, you can put some baking paper on your oven rack, to broil the bread.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου