Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κουνέλι κοκκινιστό / Rabbit in tomato sauce

Photo credit: cooky
Μια υπέροχη συνταγή για κουνέλι. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει στην μαγειρική σας τολμήστε το. Είναι μια υγιεινή επιλογή με καταπληκτική γεύση!

Ιt's a wonderful recipe for rubbit. All of you who haven't tried to use this meat in your cooking, try it. It's a healthy and very tasteful choice!
ΥΛΙΚΑ (2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)

- 1 κουνέλι γύρω στο 1-1,5 κιλό κομμένο σε μερίδες / 1 rabbit around 1-1,5 kg cut into portions
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα / 2 big onions chopped
- 4 σκελίδες σκόρδο / 4 cloves of garlic
- 1 ποτήρι κρασί / 1 glass of wine
- 500γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα ( ή κονκασέ κονσέρβα αντίστοιχα) / 500gr freshly grated tomatoes
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ / 1 table spoon of tomatoe paste
- 2 κουταλιές της σούπας balsamico / 2 table spoons of balsamic vinegar
- 3 φύλλα δάφνης / 3 bay leaves
- 2 κόκκοι μπαχάρι / 2 grains allspice
- 1 γαρύφαλλο / 1 clove
- 1/3 κουταλιού του γλυκού κανέλα / 1/3 table spoon cinnamon powder
- 1-2 ποτήρια ζεστό νερό / 1-2 glasses warm water
- ελαιόλαδο / olive oil
- αλάτι, πιπέρι / salt, pepper

Χρόνος μαγειρέματος: 80 λεπτά (περίπου) / cooking time: 80 minutes (approximately)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μισό πόντο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κουνέλι και το σοτάρουμε για περίπου 6-8 λεπτά ώστε να κάνει μια ωραία κρούστα. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα για να σοταριστεί λίγο. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε και πάλι το κουνέλι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Όταν τα υλικά έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 4-5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το blasamico και τα μπαχαρικά. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε και
1-2 ποτήρια ζεστό νερό. Ελαττώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα, προσέχοντας πάντα να μην μας κολλήσει. Όταν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

In a large sauce pan we put olive oil and we let it warm. We add the rabbit to brown 6-8 minutes. We remove it. We put the onion in the sauce pan to brown. Once softend we put the garlic and we cook for 3-4 minutes. When all waters are absorbed, we pour the wine and we continue to cook for 4-5 minutes. We add the tomatoes, the balsamic vinegar and the spices. At this point we pur the water. We reduce the heat to medium and we let it cooked for 45 minute to 1hr. If necessary we add water.
We taste it, to check the salt and if the rabbit it's cooked. If ready, we remove form the heat.
The sauce must be thick. Enjoy!

Tip: To φαγητό αυτό μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με πατάτες τηγανητές, είτε με ζυμαρικό.
Για τους μερακλήδες προτείνουμε πιλάφι ή μακαρούνες. / In Greece we accompanied this recipe with french fries or pasta. Some alternatives are: mashed potatoes or rice.

Δεν υπάρχουν σχόλια: