Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Little Cooking Tips I




Αν σας έχει μείνει ψωμί (2-3 μέρες), μην το πετάξετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

Το κόβετε σε λεπτές φέτες και το ψήνετε εύκολα στην τοστιέρα σας. Επάνω στο ψημένο ψωμί μπορείτε να κάνετε μικρά θαύματα, για τη λιγουρίτσα που μας πιάνει κάποιες στιγμές.
Παρακάτω σας έχω κάποιες προτάσεις.
- Κλασσική συνταγή:  Στο φρεσκοψημμένο ψωμί, βάζουμε πολύ λίγο αλάτι, λάδι και ρίγανη. Αν θέλουμε βάζουμε και τριμμένη φέτα (χωρίς το αλάτι σε αυτή την περίπτωση).
- Στυλ ντάκος: Κόβουμε 1 ντομάτα σε μικρά κυβάκια, την τοποθετούμε επάνω στο ψωμί, λίγο αλάτι, δυόσμο και 1 κουταλιά του γλυκού κατίκι Δομοκού.
- Συνοδεία για σούπες: Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες. Βάζουμε σε ένα μπολάκι βούτυρο που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει, και σκόρδο (όσο θέλουμε και αντέχουμε) λιωμένο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, λίγο αλάτι, ξανά ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ψωμί με το σκορδοβούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει,να λιώσει και απορροφηθεί το βούτυρο. Αυτό συνοδεύει τέλεια σούπες!

Αυτές είναι κάποιες. Εσείς μπορείτε να κάνετε και άλλες. Αν θέλετε μπορείτε να μας τις στείλετε και να τις αναρτήσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: