Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

To κοτόπουλο της Βένης / Veny's chicken

Photo credit: apo95
Mία συνταγή με κοτόπουλο διαφορετική και πολύ νόστιμη που μοιράστηκε μαζί μας η Βένη.
Το μαγειρέψαμε, το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε.
Πάμε να το φτιάξουμε...

A different kind of chicken recipe that our friend Veny shared with us. We cooked it, tasted it and we surely suggest it. Let's cook it!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 700γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια / 700gr chicken breast fillet cut into pieces
- 6 πατάτες μέτριες / 6 medium potatoes
- 150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο / 150gr chopped bacon
- 5 λουκάνικα κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια / 5 chicken sausages cut into pieces
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα / 1 can chopped mushrooms
- 250γρ. κρέμα γάλακτος / 250gr fresh cream
- 200γρ. γάλα / 200gr milk
- 100γρ. ροκφόρ ή blue cheese / 100gr blue cheese
- 200γρ. έμενταλ τριμμένο / 200gr grated emmental
- πιπέρι / pepper
- κάρυ / curry powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα και τις κρατάμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη συνταγή.
Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε πρώτα το μπέικον. Μετά σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και όσο πιπέρι θέλουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν τραβήξει τα νερά τους, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κάρυ (όσο αρέσει στον καθένα) και το ροκφόρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ροκφόρ.
Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο έμενταλ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο. Μην ξεχάσουμε τις πατάτες.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα πιάτο βάζουμε για βάση τις ροδέλες πατάτας και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα που μόλις μαγειρέψαμε. Καλή όρεξη!

We boil the potatoes with their skin and we remove from the heat.
We pour oil in a saucepan and we add the bacon and we cook it until brown. Then we add the chicken and the sausages and we cook them as well until brown. We add the mushrooms and the pepper (as much as we like). We continue to cook for 4 minutes over low heat. When all moist is evaporated we add the fresh cream, the milk, the curry powder and the blue cheese. We stir until the blue cheese is melted.
We remove from the heat and we add the grated emmental. We stir once more until the sauce thickens.
The food is alsmost ready. Remember the potatoes?
Well it's time to use them. We pill them and we slice them.
We put the sliced potatoes on a plate as a base and we put on top the sauce we've just made.
Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια: