Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Θεϊκή Μακαρονάδα με Κιμά (Σπαγγέτι Μπολωνέζ) / A devine Spaghetti with Ground Beef (Bolognese)


Μια συνταγή που όλοι την έχουμε μαγειρέψει και δοκιμάσει. Όμως σε αυτή την εκδοχή της πρέπει να προσεχτεί η σειρά με την οποία βάζουμε τα υλικά. Όχι βιασύνες! Πάμε λοιπόν...

It's a favourite dish that we all have cooked and loved. But in this version we have to follow the correct order of adding the ingredients in order to achive an amazing result!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS ( serves 4)
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός ή ανάμεικτος / 1/2kg of ground beef or pork or mixed
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (150γρ) / 1 onion (medium-large, around 150gr), finely chopped
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο / 3 garlic cloves, finely chopped
- 1 ποτήρι λευκό κρασί / 1 glass of white wine
- 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μια χούφτα) / 1/3 bunch of parsley (about a handful), finely chopped
- 400γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (τύπου pummaro) ή 600-700γρ φρέσκιας τριμμένης ντομάτας μαζί με 1 κ.σ. πελτέ / 400gr concentrated tomato juice or 600-700gr fresh grated tomatos together with 1 tablespoon of tomato paste
- 1 ξυλάκι κανέλα ή 1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα σκόνη / 1 cinnamon stick or 1/2 teaspoon of cinnamon powder
- 125ml (1/2 φλιτζ.) ελαιόλαδο / 125ml (1/2 cup) olive oil
- 150γρ τριμμένο ρεγκάτο Kerrygold / 150gr Dubliner cheese, grated
- 2-3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο / 2-3 tablespoons of butter or margerine
- 500γρ σπαγγέτι / 500gr spaghetti

Προετοιμασία:
Bάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και πάλι τα μακαρόνια μέσα, ανακατεύοντας να πάει παντού.


Preparation:
We boil our pasta in a large pot with salted water, as much as we prefer it. Once ready, we remove the pot from the heat, we drain the pasta, we add the butter to the pot and throw the pasta back in, stirring in order to get some butter everywhere.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο να τσιγαριστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον κόβουμε όσο πιο ψιλό μπορούμε και τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι. Το δουλεύουμε μέχρι να πάρει ο κιμάς χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά ακόμα, να φύγει η υγρασία. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε να μαραθεί λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα (και τον πελτέ αν βάλουμε φρέσκια ντομάτα). Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε την κανέλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Σβήνουμε και τραβάμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια μαζί με το τυρί.
Καλή όρεξη!

In a deep frying pan we put the olive oil on medium to high heat. Once hot, we add the onion and cook until it gets a bit transparent. We add the ground beef/pork and with a fork we cut it into small bits and mix it with the onion. We cook until it all the meat gets brown. We reduce the heat to medium and we add the garlic, the cinnamon, the salt and the pepper. We continue cooking, stirring often, for about 6-8 minutes. We then pour the wine and continue to stir. When the wine evaporates, we add the parsley and cook for 2-3 minutes, to get it soft. Then we add the tomato juice (or the fresh tomatos and the paste). We reduce the heat to medium-low. After about 5 minutes we remove the cinnamon stick, and continue cooking until the sauce gets a bit thick.
We remove and serve on the pasta along with the cheese.
Enjoy!

Τips: 
1. Σερβίρουμε με σπαγγέτι Νο.6 ή ακόμα καλύτερα σπαγγέτι Con carrotti και αν θέλουμε προσθέτουμε στο σερβίρισμα το τριμμένο τυρί.
2. Αν δε θέλετε το ρεγκάτο, μπορείτε να προσθέσετε παρμεζάνα ή μια γλυκιά γραβιέρα (π.χ. Νάξου), αλλά με διαφορετικό κάθε φορά γευστικό αποτέλεσμα. 


1. We prefer to serve it with spaghetti Νr 6 or even better with spaghetti con carotti (with carrot) and add some grated cheese on top.
2. If you don't prefer Dubliner cheese, you can add parmesan or a sweet Gruyere, but you 'll get a different taste.


Δεν υπάρχουν σχόλια: