Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Little Cooking Tips II


Τι κάνουμε όταν έχουμε μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος) που μας περίσσεψαν? Ντομάτες που είναι πολύ ώριμες? Το σίγουρο είναι ότι δεν τα πετάμε. Γιατί μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Πάμε να δούμε πως.

What do we do, with the herbs that we haven't used in a recipe? Or with the ripe tomatoes in our fridge?
Well, we don't throw them away because we can use them again. How? Let's see.


Όσον αφορά τα μυρωδικά. Τα πλένουμε πολύ καλά, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν τα βάζουμε σε σακουλάκια συντήρησης, και κατευθείαν στην κατάψυξη.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με λαχανικά εκτός εποχής. Κολοκυθάκι, πιπεριά, μπορούν πολύ εύκολα να πλυθούν, να καθαριστούν και να τοποθετηθούν στην κατάψυξη και να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό μας ακόμα και όταν είναι εκτός εποχής.
Οι ντομάτες που ωριμάζουν πολύ το καλοκαίρι, δεν τις πετάμε. Τις πλένουμε και τις τρίβουμε. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε τον χυμό τους, γρήγορα και εύκολα. Το μοιράζουμε σε μερίδες μέσα σε σακουλάκια συντήρησης και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε όλο το χρόνο φρέσκια ντομάτα για το φαγητό.

About the herbs:  We wash them,we them dry and we choppe them. We put them in a conservation bag. We put the bags in deep freeze.
We follow the exact same procedure with the veggies we have left over. Zucchini, green peppers, can be easily washed, and put in a deep freeze, so we can use them in our recipes.
About the tomatoes: when our tomatoes are riped, during summer, we don't throw them away. We wash them, and we mash them, we extract their juice and we put it in deep freeze. It's a very nice way to have fresh tomato juice all year.

Δεν υπάρχουν σχόλια: