Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Σπαγγέτι με μύδια / Pasta with mussels


Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα! Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Δοκιμάστε το!

A dish full of sea flavours! Tasty, easy and quick to make. Try it!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS ( serves 4)
- 500 γρ. μύδια ψίχα (ή 1kg καθαρισμένα, με μισό κέλυφος) / 500g of mussels without shells or 1kg with half-shells
- 1 κιλό  ώριμες ντομάτες, τριμμένες / 1kg ripe tomatoes,  grated
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός (40-50γρ), ψιλοκομμένος / 1/2 bunch parsley (40-50gr), finely chopped
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες / 3 garlic cloves, finely chopped
- 1 ποτήρι λευκό κρασί / 1 glass of white wine
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper
- 2 κ.σ. ντομάτα πελτέ / 2 tablespoons tomato paste
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο (60ml) / 1/4 cup olive oil (60ml)
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο.6 (500γρ) / 1 packet of spaghetti No.6 (500gr)
- 3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο / 3 tablespoons butter or margerine

Προετοιμασία:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να δέσει κάπως η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε και την κρατάμε στην άκρη.

Preparation:
In a deep frying pan we pour the grated tomatoes and the tomato paste and we stir for about 3 minutes on high heat in order to evaporate most of the moisture. When the sauce is starting to thicken we remove from heat and keep it aside.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Παράλληλα σε μία βαθιά κατσαρόλα ετοιμάζουμε τα μύδια:
Βάζουμε τα μύδια με το κρασί και το σκόρδο να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά. Όταν το κρασί εξατμιστεί ρίχνουμε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε.
Όταν η σάλτσα μας έχει αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε το μαϊντανό και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Έχουμε ήδη στραγγίξει τα μακαρόνια και τα έχουμε βουτυρώσει.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα από μύδια από πάνω. Καλή όρεξη!

We start by boiling our pasta in a large pot with salted water, as much as we like it.
At the same time, we start cooking our mussels in a large pot:
We put the mussels, the wine and the garlic to cook in high heat. When the wine is evaporated we pour the tomato sauce, salt and pepper and we reduce the heat to medium. We stir well and we cook until the sauce thickens. We add the parsley and the olive oil. We stir well and we continue to cook for another 2 minutes. Our  mussels are ready. 
By that time we have already cooked our pasta, drained it and added the butter. We serve it with our mussels and sauce on the top. Enjoy!

Τip:
1. Στις συνταγές που συνδυάζουν ζυμαρικά με θαλασσινά καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε τυρί τριμμένο. Αλλοιώνει τη γεύση που δίνουν τα θαλασσινά.
2. Συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την ποικιλία Greenshell, θα τη βρείτε σίγουρα στα κατεψυγμένα είδη στα super markets σε οικονομική τιμή. Πολλές φορές λανσάρεται ως μύδια "Νέας Ζηλανδίας".
3. Αν επιλέξετε τα μύδια ψίχα, τότε χρησιμοποιήστε αντικολλητική κατσαρόλα.

1. In recipes that combine pasta with seafood it's better to avoid grated cheese. It ruins the taste.
2. We suggest that you use the Greenshell variety of mussels. It is affordable and you can find it also as New Zealand type mussels.
3. If you choose mussels without shells for the recipe, it's better to use a non-stick pot.

3 σχόλια:

gwgoyla είπε...

Εντελως τυχαια ανακαλυψα το μπλογκ σου..το πιατο σου πολυ ωραιο και νοστιμο φαινεται..οσο για το τριμμενο τυρι στα ζυμαρικα με θαλασσινα συμφωνω απολυτα οτι αλλαζει τελειως την γευση..σε περιμενω κι εγω στο δικο μου μπλογκοσπιτακι αν θελεις..
Καλη σου μερα και καλη συνεχεια!!!
Καλως σε βρηκα!!!

malgeo είπε...

κλασσική κκαι ωραία!

littlecookingtips είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ και τους 2! Γωγώ, εσένα σε βρήκαμε και στο blog σου! H συγκεκριμένη συνταγή είναι αρκετά απλή σε υλικά, καθώς δεν θέλουμε να σκεπάσει τα μύδια κάποιο άλλο έντονο άρωμα και υλικό, ώστε να τα καταλαβαίνουμε καλύτερα. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με μύδια με κέλυφος, απλά προτιμήστε να τα βάλετε με το μισό κέλυφος, που περιλαμβάνει και την τροφή, ώστε να τα χειριστείτε πιο εύκολα. Σε έτοιμη μορφή αυτού του τύπου είναι εξαιρετικά τα μύδια greenshell που θα τα βρείτε κατεψυγμένα και οικονομικά. Πιθανό να αναγράφονται και ως μύδια "Νέας Ζηλανδίας".