Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Σκορδάτα μακαρόνια με καυτερή πιπεριά / Spaghetti in garlic, olive oil and hot pepper sauce (Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino)


Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι, είναι παραδοσιακή και ιδιαίτερα δημοφιλής στη νότια Ιταλία. Είναι εύκολη, γρήγορη και όσοι αγαπάνε το σκόρδο θα τη λατρέψουν!

This traditional spaghetti recipe is very popular in southern Italy. It's easy and quick to make. Those of you who like garlic, will definitely love it!


ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 1/2 πακέτο σπαγγέτι Νο.6 (250γρ) / 1/2 packet spaghetti No.6 (250g)
- 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα σκόρδου / 5 large garlic cloves, smashed
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (20γρ) / 1/4 bunch parsley, chopped (20gr)
- 80-100γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι / 80-100g Parmesan or a salty Gruyere, grated
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη γεμάτες / 2 tablespoons margarine or soft butter
- 125ml (1/2 φλιτζ.) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο / 125ml (1/2 cup) extra virgin olive oil
- *1-2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες / *1-2 red hot chili peppers, finely chopped
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper

* Προεραιτικά / Optional

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι του σημείου που να είναι al dente. Τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο, και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, και αρχίσει να σωτάρεται το σκόρδο, προσθέτουμε την πιπεριά.
Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μας στα μακαρόνια και προσθέτουμε το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά μας να πάνε παντού και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!

We boil the spaghetti in salted water. Try to boil the spaghetti al dente. This means that it must be soft/tender but also slightly firm when you eat it.
When ready we drain, we put the spaghetti back in the pot and add the margarine/butter. We stir well until it melts.
In a medium size pot or a frying pan, we add the olive oil and the garlic. We put the pot/pan on medium to high heat.Once the oil is hot, and garlic starts to sautee, we add the peppers and stir for 2-3 minutes.
We pour the sauce in the pot with the spaghetti and add the parsley and some ground pepper. We stir well, and serve with the grated cheese.
Enjoy!

Tips:
1. Προτείνουμε το ελαιόλαδο σε αυτή τη συνταγή να έχει έντονη γεύση, π.χ αγουρέλαιο ή λάδι ψυχρής σύνθλιψης. Άλλωστε η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι τέτοια που να κάνει το κόστος απαγορευτικό.
2. Για τυρί εκτός από την παρμεζάνα προτείνουμε κεφαλοτύρι ή ξηρή μυζήθρα ή γραβιέρα Κρήτης. /
3. Για το σερβίρισμα αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον μαϊντανό φρέσκο, να συνοδεύσετε με ελιές Καλαμών και φρυγανισμένο ψωμί.
4. Αν δεν έχετε καυτερές πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μπούκοβο.

1. We suggest the oil in this recipe to be an olive oil with rich taste.
2. As mentioned in the ingredients, you can also use grated Gruyere. If you can also find grated dry Mizithra, the taste is amazing (traditional Greek cheese for pasta).
3. For serving, you can garnish with more fresh chopped parsley, olives (try to find Kalamata olives) and toasted bread.
4. If you can't find fresh chili peppers you can also use hot chili pepper flakes (sold as spice).

Δεν υπάρχουν σχόλια: