Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ορτύκια με ντομάτα και κόκκινο κρασί / Quails in tomato and red wine sauce


Αυτή την εβδομάδα, μαγειρεύουμε ορτύκια σε κόκκινη σάλτσα με κρασί και τα συνοδεύουμε με ρύζι. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

Τα ορτύκια που θα βρείτε στο εμπόριο είναι εκτροφής σε ειδικές φάρμες/εκτροφεία.

This week we cook quails in red sauce with red wine and serve it with rice on the side. It' s a very special recipe and it's really worth trying it!

The quails you will find at the market are grown in special game bird farms.


ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) / INGREDIENTS (serves 2)
- 500gr ορτύκια (4 ορτύκια) / 500gr quail (4 quails)
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο (125ml) / 1/2 cup olive oil (125ml)
- 2 μέτρια κρεμμύδια (200γρ),ψιλοκομμένα / 2 medium sized onions (200gr), finely chopped
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες / 2-3 garlic cloves, finely chopped
- 1/2 φλυτζ. κόκκινο (κατά προτίμηση) κρασί (125ml) / 1/2 cup red (preferably) wine (125ml)
- 300-400γρ τριμμένη φρέσκια ντομάτα (περίπου 2 ντομάτες) / 300-400gr tomatoes, grated  (about 2 tomatoes)
- 2κ.σ. πελτές ντοματας / 2 tablespoons tomato paste
- 1 πρέζα κανέλα / 1 pinch of cinnamon
- 2 κόκκοι μπαχάρι / 2 whole allspice berries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι, τα ορτύκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτριο προς δυνατό και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ορτύκια και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο.
Συνεχίζουμε για 2 λεπτά το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί, ανακατεύοντας τακτικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μπαχάρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με ρύζι. Καλή όρεξη!

We add the olive oil in a deep frying pan and put it on high heat. Once the oil is hot we add the onions and the quails, we lower the heat to medium-high and sautee for 5-6 minutes, turning the quails sides regularly. Next, we add the garlic and continue to cook for 2 minutes. Then we pour the wine and cook until it's evaporated, turning the quails sides frequently.
Next we add the tomatoes and the tomato paste, the allspice berries and the cinnamon, we lower the heat to medium and we continue to cook for about 15 minutes, until our sauce thickens.
We serve with rice. Enjoy!

Tip
1. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να συνοδεύσετε τα ορτύκια με τηγανητές πατάτες.
2. Αντί για ορτύκια μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και με πιτσούνια, ή άλλα πτηνά αντίστοιχου μεγέθους.

1. An alternative serving suggestion is with french fries.
2. You can also try this recipe with other game birds.

Δεν υπάρχουν σχόλια: