Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Γαλοπούλα α λα κρεμ με κόκκινο κρασί / Turkey a la creme with red wine


Μια πολύ καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το πολύ θρεπτικό κρέας της γαλοπούλας. Αυτή η συνταγή είναι διαφορετική, ελαφριά και πολύ νόστιμη!

This is a perfect way to use the nutritious meat of turkey. This recipe is a bit different, light and very tasty!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 800γρ-1κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας / 800gr-1kg turkey breast (fillet)
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη / 1 garlic clove, finely chopped
- 4κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος / 4 tablespoons parsley, finely chopped
- 80ml (1/3 φλιτζ.) ελαιόλαδο / 80ml (1/3 cup) olive oil
- 60ml (1/4 φλιτζ.) κόκκινο ξηρό κρασί / 60ml (1/4 cup) red wine
- 250ml (1 φλιτζ.) κρέμα γάλακτος light / 250ml (1 cup fresh creme light)
- Αλάτι και πιπέρι / Salt and pepper

Προετοιμασία: Πλένουμε και καθαρίζουμε από τυχόν λίπος ή πέτσες τα φιλέτα μας. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες (πάχους 1-2 εκ.), για να μαγειρευτούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Preparation: We wash the turkey fillets and remove any excess fat or any skin. We cut them in thin slices (1-2cm thick), making it easier and faster to cook.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα και να φύγει η πολύ υγρασία από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Καθαρίζουμε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι από τυχόν καμμένα κομμάτια και υπολείμματα και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Προσθέτουμε το κρασί μέσα στο τηγάνι και το βάζουμε και πάλι στη φωτιά. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε επάνω από τα φιλέτα της γαλοπούλας. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι. Καλή όρεξη!

We add the olive oil in deep frying pan in medium to high heat. Once heated we add the turkey, we lower the heat to medium and sautee,  turning the fillets on all sides until golden brown. We add the garlic and continue cooking for another 15-20 minutes, on medium to low heat, until the fillets are ready and the most of the moisture is evaporated from the pan. We add the parsley and and stir for 1 more minute. We remove the turkey from the pan and put the fillets in a large plate.
We remove any burned pieces and other residue from the oil left in the pan, we put it back on the fire on medium heat and add the wine. We leave the wine for 1 minute and then pour the cream. We cook the sauce until it slighlty thickens. We season with salt and pepper. We add the sauce on top of the turkey fillets and serve with basmati rice. Enjoy!

Tips
1. Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.
2. Μπορούμε να συνοδεύσουμε και με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
3. Μπορείτε να σωτάρετε με σκόρδο για 1-2 λεπτά και ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα που σας έχει περισσέψει και να προσθέσετε τη σως από πάνω φτιάχοντας γρήγορα άλλο ένα γευστικό πιάτο!

1. This recipe can also be made with chicken
2. We can also serve the dish with regular rice or french fries.
3. You can also use leftover baked chicken or turkey. Just saute with garlic for 1-2 minutes and add the sauce on top. This way you can get one more meal with a great taste!

2 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Mμμμ αγαπημένη συνταγή εγώ την κάνω με κοτόπουλο βάζω και μανιτάρια είναι τέλειο,φιλιά!!!

Little CookingTips είπε...

Καλημέρα Ροδάνθη!
Ναι όντως αγαπημένη συνταγή! Και η προσθήκη μανιταριών είναι μια καλή ιδέα :)