Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δροσερή σαλάτα με ρόκα, iceberg και μοτσαρέλα σε σως πορτοκαλιού / Arugula (rocket), iceberg lettuce and mozzarella salad with orange juice sauce


Μια πολύ δροσερή και ελαφριά σαλάτα, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, με βάση τη ρόκα και το μαρούλι iceberg. Τα ντοματίνια, η κόκκινη πιπεριά και η φρέσκια μοτσαρέλα προσθέτουν μια φρεσκάδα που δένει απόλυτα με την ελαφριά σως από μπαλσάμικο και χυμό πορτοκάλι.

A very light and tasty salad, ideal for those who take care of their health or are on a diet, based on the arugula and the iceberg lettuce. The cherry tomatoes, the red bell pepper and the fresh mozzarella, add a freshness that is perfectly combined with a light balsamic-orange juice sauce.


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) / INGREDIENTS (serves 4)
- 40γρ φρέσκια ρόκα / 40gr fresh arugula (rocket)
- 1 μικρό μαρούλι iceberg (200γρ) / 1 small sized iceberg lettuce (200gr)
- 1 μέτρια κόκκινη κλασσική πιπεριά (120γρ) / 1 medium sized red bell pepper (120gr)
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα (250γρ), στραγγισμένες / 2 small balls of fresh mozzarella cheese (250gr), drained
- 300γρ (12τμχ) ντοματίνια τσέρι / 300gr (12pieces) of cherry tomatoes
- 6 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού (περίπου 1 πορτοκάλι) / 6 tablespoons od fresh orange juice (about 1 orange)
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο (25γρ) / 3 tablespoons (25gr) of balsamic vinegar
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (15γρ) / 2 tablespoons (15gr) of olive oil
- αλάτι και πιπέρι / salt and pepper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μέτρια κομμάτια με το χέρι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τη ρόκα στη μέση. Στη συνέχεια πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν). Κατόπιν πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ με τη σειρά που τα κόψαμε.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες κατά μήκος, την αφήνουμε στην άκρη και την προσθέτουμε στη σαλάτα μας, λίγο πριν τη σερβίρουμε.
Ετοιμάζουμε τη σως σε ένα μικροτερο μπολ, βάζοντας το μπαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι τα υλικά μας να δέσουν. Η υφή της σως μας θα πρέπει να είναι πολύ ρευστή.
Ρίχνουμε τη σως μέσα στο μπολ με τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

We wash and cut the iceberg lettuce in small-medium pieces, using our hands. We rinse the arugula and cut the leaves in half.
We wash the red pepper, remove the seeds and cut it into thin sticks (julienne). Right after this, we wash and cut in half the cherry tomatoes. We add all our vegetables in a large bowl in the order we cut them.
We cut the mozzarella cheese into thin slices and leave them aside. We will add them in our salad just before serving it.
We prepare the sauce in a smaller bowl:
We add he balsamic vinegar, the orange juice, the olive oil, the salt and the pepper and we whisk until the ingredients are combined. The texture of the sauce must be quite watery.
We pour the sauce in the bowl with the vegetables and we stir lightly. We serve adding the slices of mozzarella. Bon Appetit!

Tips
Τη μοτσαρέλα την προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα, αφού πρώτα την έχουμε βάλει επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τα νερά που θα βγάλει και δεν θα καταστρέψουμε το τελικό αποτέλεσμα (κυρίως στο σερβίρισμα).

We put the mozzarella slices on a kitchen paper, to absorb the excess water, before adding it in our salad. It's a practical and safe way, to avoid ruining the final result (especially the way it looks when served).

Δεν υπάρχουν σχόλια: