Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αφράτα σφολιατάκια με μανιτάρια,πιπεριά και γαλοπούλα / Puff pastry pies with mushrooms, peppers and smoked turkey


Σε ποιον δεν αρέσει η φρεσκοψημένη αφράτη σφολιάτα; Αυτή τη φορά γεμίσαμε σφολιατάκια με πιπεριές, μανιτάρια, γαλοπούλα και τυρί, φτιάχνοντας ένα εύκολο ορεκτικό που μπορούμε να απολαύσουμε σε κάθε περίσταση!

Who doesn't like puff pastry pies? This time will filled some individual puff pastry pies with peppers, mushrooms, smoked turkey and cheese, making a great appetizer / snack we can enjoy in any occasion!


ΥΛΙΚΑ (για 6-7 τεμάχια) / INGREDIENTS (6-7 pies)
- 1 συσκευασία σφολιατάκια ή φύλλο σφολιάτας 500γρ / 1 puff pastry package, 500gr
- 150γρ. (περίπου 1 κούπα) φρέσκα μανιτάρια (τύπου champignon), κομμένα σε λεπτές φέτες / 150gr (about 1 cup) common (champignon) mushrooms, in thin slices
- 80γρ. πράσινη πιπεριά (1 μέτριου μεγέθους), κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια / 80gr green bell pepper (1 medium sized), cut into small squares
- 50γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες (περίπου 5 φέτες), κομμένη σε τετραγωνάκια / 50gr smoked turkey slices (about 5 slices), cut into small squares
- 250γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (προτιμήστε mix από τσένταρ, ένταμ, ρεγκάτο) / 250gr grated cheese (prefer a mixture of cheddar, edam, dubliner)
- 1 αυγό, χτυπημένο / 1 egg, beaten
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο / 2 tablespoons olive oil

Προετοιμασία:
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Αν δεν βρούμε σφολιατάκια, παίρνουμε κλασσικά φύλλα σφολιάτας, και τα κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ.

Preparation:
Thaw puff pastry. If we can't find any package with individual pies already cut, we buy the classic puff pastry sheets and cut 10cm circles from each sheet.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ / INSTRUCTIONS
Ξεκινάμε σοτάροντας τα μανιτάρια και την πιπεριά στο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα νερά τους.
Μόλις μαραθούν αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μέτριο ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, τοποθετώντας επάνω τα σφολιατάκια (εικ.1). Ξεκινάμε να γεμίζουμε ως εξής:


Βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας πιπεριές με μανιτάρια στο κέντρο ενός κομματιού σφολιάτας (εικ. 2). Προσθέτουμε από πάνω λίγη γαλοπούλα (εικ. 3).


Στη συνέχεια, βάζουμε αρκετό κίτρινο τυρί ώστε να καλύψουμε τα υλικά, και με ένα πινέλο περνάμε με αυγό την περιφέρεια της σφολιάτας (εικ. 4).
Κάνουμε το ίδιο με το αυγό σε ένα άδειο φύλλο (εικ. 5), και καπακώνουμε το φύλλο με τα υλικά που μόλις ετοιμάσαμε, πιέζοντας καλά γύρω γύρω για να κλείσει (εικ. 6).
Με ένα πινέλο αλείφουμε το πάνω μέρος από το πιτάκι που ετοιμάσαμε, με αυγό.
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να μας τελειώσουν. Θα βγουν περίπου 6-7 πιτάκια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε για λίγο, να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

We sautee the mushrooms and the peppers in a nonstick frying pan, in medium to high heat, for about 10 minutes, until the moisture is evaporated.
We remove from heat and keep aside.
In a medium sized baking pan, we put some nonstick baking paper and start putting the pastry circles (image 1).
We put 1-2 tablespoons of the peppers/mushrooms mix in the center of the circle (image 2).
We add some turkey on top (image 3). We cover with grated cheese, and brush with egg the edge of the circle (image 4). We do the same with the egg in another empty circle (image 5) and cover the circle with the ingredients (image 6), pressing well the edge to make the two sheets stick together.
We brush the top with some egg.
We do the same with the rest of the ingredients and pastry circles. The ingredients are enough for 6-7 pies.
We bake at 200 degrees Celsius for 25-30 minutes, until golden brown. We let the pies cool down a bit before serving.
Kali oreksi!

Tips:
1. Μπορoύμε να προσθέσουμε και κομματάκια φέτα ή να αντικαταστήσουμε κάποια υλικά με άλλα της αρεσκείας μας.
2. Αντί να καπακώσουμε κάθε σφολιατάκι με άλλο κενό φύλλο, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Βάζουμε λιγότερη γέμιση και διπλώνουμε το γεμισμένο φύλλο στη μέση, πιέζοντάς το καλά στις άκρες, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Έτσι, θα έχουμε περισσότερα τεμάχια.

1. We can add feta cheese, or replace some of the ingredients with others, to our liking.
2. Instead of using 2 circles of pastry for each pie, we can do the following: We put a bit less stuffing in each circle, and fold the circle in the middle, creating half-moon pies. Be carefull to press well the edge to make it stick. This way, we can make more -smaller- pies.

2 σχόλια:

Loquat είπε...

Γρήγορα, εύκολα και νοστιμότατα φαντάζομαι!!
Σίγουρα θα τα φτιάξω!

Little Cooking Tips είπε...

Είναι ακριβώς έτσι! Μπορείς να τα φτιάξεις και με αρκετές παραλλαγές. Καλή επιτυχία! :)